یونیتی (UNITY) چیست و چرا تا این حد محبوب است؟
یونیتی در ۲۰۰۵ لانچ شد! یونیتی یک موتور بازی سازی مجتمع است که شامل ویژگی ها و عملکرد بسیار بی نظیر در ساخت بازی های مختلف است و به شما اجازه ایجاد بازی های شگفت انگیز را می دهد.
تمرکز و Focus یونیتی بر روی ساخت بازی های دو بعدی و سه بعدی و Interactive است. (Unity) جزو چهار موتور بازی ساز بزرگ در جهان میباشد که روز به روز در حال پیشرفت است، طی چند سال اخیر متخصصان داخل و خارج از ایران به سمت این موتور کوچ کرده اند.
ساخت بازی با این موتور بازی سازی ساده است زیرا محیط ویژوال و بصری داشته و بیشتر کار ها بدون نیاز به کدنویسی انجام میشود و تنها بخش کوچکی از پروژه نیاز به کدنویسی به زبان سی شارپ یا سایر زبان ها را دارد.
وضعیت بازار و مارکت آن هم که خوب است! شاید شما هم در مارکت های مختلف بازی هایی را دیده اید که امروز در این صفحه از لرن فایلز حضور دارید تا یک بازی ساز حرفه ای شده و بازی خودتان را به بازار عرضه کنید!
مجموعه ابزار های جامع، محیط ویژوال و البته سریع و سایر ویژگی های یونیتی به شما کمک می کند تا به شدت سریع باشید و در زمان تولید یک بازی و تلاش لازم و هزینه های دیگر برای تولید محتوای تعاملی یا بازی، بسیار صرفه جویی کنید.
وضعیت درآمدی متخصصین بازی سازی با یونیتی نیز در سطح جهان بسیار خوب است و بسیاری از برنامه نویسان و متخصصین گرافیک را به این سمت سوق داده است.
Unity در حال حاضر از ۲۹ پلتفرم متفاوت برای استقرار و توسعه بازی شما پشتیبانی می کند که این فوق العاده است! این در حالی است که محبوب ترین پلتفرم ها برای بازی PC (کامپیوتر های شخصی)، اندروید و IOS است.
برخی پلتفرم هایی که می توانید با یونیتی برای آن بازی بسازید:
Android *
IOS *
* Windows
* Linux
* PlayStation
* Xbox
و بیش از ۱۰ پلتفرم دیگر …
واقعاً هیجان انگیز و وسوسه کنندست درسته؟ یک موتور بازی سازی با این توانایی ستودنی و قطعاً مناسب برای آینده شغلی شما و بازار کار خواهد بود.
برخی ویژگی های یونیتی :
* ویرایشگر قوی، انعطاف پذیر و با قابلیت اجرای دستورات به صورت ویژوال
* دارا بودن امکانات و ابزار های کار گروهی
* کتابخانه کاملی از شیدرهای قابل استفاده
* قابلیت Import فایل از نرم افزار های Max و Maya
* سرعت رندر بسیار بالا
* استفاده از تمامی قابلیت ها و امکانات DirectX و OpenGL
* ارائه خروجی اجرایی متناسب با پلتفرم در چند مرحله ساده
* پشتیبانی از زبان سی شارپ و جاوا اسکریپت
* تهیه خروجی تحت وب، کنسول، آیفون و برای مک
* بروزترین تکنیک های نور پردازی
* استفاده از جدیدترین تکنولوژی های گرافیکی
و بسیاری ویژگی های دیگر که Unity را متمایز می کند!
یونیتی برای بازی های موبایلی است یا کامپیوتری ؟
در حال حاضر این موتور بازیسازی قادر به ایجاد بازیهای ۲ بعدی و ۳ بعدی است، همچنین یونیتی توانایی ساخت بازی برای اکثر پلتفرمها را نیز دارد، شما میتوانید بازیها موبایلی متعددی را با این موتور بازیسازی قدرتمند برای خود خلق کنید. حتی می توانید با استفاده از آموزش یونیتی بازی های را برای کامپیوتر ها طراحی کنید. آموزش ساخت بازی به کمک یونیتی این امکان را به شما می دهد که بتوانید یک بازی آنلاین را نیز طراحی و پشتیبانی کنید.
در ایران و خارج از کشور بازار کار یونیتی چیست
بازار کار یونیتی فقط در ایران محدود نشده است و اگر شما به بخشهای مختلف آن تسلط پیدا کنید، بازار کار بسیار خارق العاده ای چه در ایران و چه در خارج از کشور برای شما وجود دارد. به طور مثال شما میتوانید بعد از تماشای آموزش یونیتی رایگان و یا آموزش ساخت بازی اندروید با unity، به عنوان برنامهنویس گیم پلی، طراحی گرافیکی، لول دیزاین یا گیم دیزاین، جلوههای گرافیکی یا صوتی و … در استودیوها و شرکتهای بازیسازی، به صورت پروژه ای مشغول به کار شوید.
بازار کار یونیتی چه در ایران و چه در خارج از کشور بسیار فوق العاده است، البته به شرط اینکه درک کرده باشید یونیتی چیست؟ که طبیعتا لازمه آن تماشای آموزش جامع یونیتی رایگان یا پولی است.
دلایل محبوبیت یونیتی چیست؟
محبوبیت بالای یونیتی باعث شده است تا امروزه آموزش رایگان یونیتی به وفور یافت شود و شاید بتوان گفت همین دسترسیپذیری از دلایل محبوبیت یونیتی محسوب میشود. این مورد را در ویدیو به صورت خلاصه ذکر کرده ایم اما بهتر است دلایل محبوبیت یونیتی را لیست کنیم تا بهتر بفهمید یونیتی چیست؟
رایگان بودن
شاید بتوان گفت رایگان بودن موتور بازیسازی یونیتی از دلایل مهم محبوبیت این انجین محسوب شود. البته لازم به ذکر است که یونیتی در چهار نسخه تحت عنوانهای پرسونال، پلاس، پرو و اینترپرایز عرضه شده است و نسخه رایگان آن پرسونال (Personal) است و اگر شما توانستید با رابط کاربری آن ارتباط برقرار کنید، میتوانید برای پیشرفت در پروژههای بازیسازی خود، از نسخههای غیر رایگان آن استفاده کنید.
کراسپلتفرم بودن
یکی از مواردی که باعث میشود تا یک فرد علاقمند به دنیای بازیسازی، یک موتور بازیسازی را انتخاب کند، همین ویژگی کراسپلتفرم بودن آن است. ویژگی کراسپلتفرم این اجازه را به شما میدهد تا از پروژه بازی ایجاد شده، برای پلتفرمهای مختلف مثل اندروید، آی او اس، کنسول پلی استیشن و ایکس باکس، پیسی و … خروجی بگیرید.
فارغ از اینها بیشترین سهم بازیهای ساخته شده توسط موتور گرافیکی یونیتی مربوط به بازیهای موبایلی اندروید و آی او اس است.
ویرایشگرهای حرفه ای
افرادی که نسخههای قدیمی یونیتی را نصب کرده و تجربه استفاده از آن را داشته باشند، حتما مطلع هستند که نسخههای قدیمی، ویرایشگر (IDE) مخصوص به خود را داشتند، اما در حال حاضر زمانی که برنامه را نصب میکنید، به صورت اتوماتیک ویرایشگر ویژوال استودیو را در سیستم شما نصب میکند و اگر با رابط کاربری آن راحت نباشید، میتوانید از ویرایشگرهایی مثل زامارین و جت برین استفاده کنید. معمولا در دورههای آموزش ساخت بازی اندروید با unity بهترین ویرایشگر ممکن به شما آموزش داده خواهد شد.
پشتیبانی از زبان برنامهنویسی سی شارپ
شاید برای خیلی از علاقمندان به دنیای بازیسازی سوال به وجود بیاید که اصلا چرا پشتیبانی از زبان برنامهنویسی سی شارپ یک مزیت محسوب میشود. در پاسخ باید گفت که زبان برنامهنویسی سی شارپ و کلا دنیای سی، از آشناترین زبانها در کشورمان محسوب میشود و حتی در دوران تحصیل دبیرستان و دانشگاه نیز به این زبان بسیار پرداخته اند. همچنین دورههای بسیار زیادی با محوریت این زبان برنامهنویسی در وب فارسی وجود دارد. اگرچه Unity از زبانهایی مثل جاوا اسکریپت، سی پلاس پلاس، بو و … پشتیبانی میکند اما تمرکز و محوریت اصلی خود را بر روی سی شارپ قرار داده است.
تقریباً میشود گفت که یونیتی برای تمامی پلتفرمهای مهم موجود در بازار خروجی تولید میکند و این نکته از لحاظ تجاری بسیار مهم است. به خصوص اجرای بازی روی وب و به صورت چند نفره (network) باعث جذب کاربران بسیاری خواهد شد و جالب است که بدانید تعدادی از بازیهای موجود در شبکهی اجتماعی فیسبوک نیز با موتور بازیسازی یونیتی ایجاد شدهاند. در این مقاله ما به معرفی کامل موتور قدرتمند یونیتی پرداختیم ، امیدوارم که لذت برده باشید.