بازی هم مثل سایر محصولات، نیاز به یک یا چند سازنده دارد. به هر حال برای طراحی این دنیای غیرواقعی به یک انسان نیاز داریم! انواع بازیهایی که با آنها سروکار داریم، توسط کمپانیهای بزرگ یا حتی یک برنامه نویس طراحی شدهاند. در یک تعریف ساده میتوان وظیفه شغل برنامه نویسی بازی را طراحی تعاملات، پاداشها، مکانیک و … بازیها دانست.
این شغل آنچنان دستنیافتنی و رویایی هم نیست. هر فردی میتواند وارد این شغل یا صنعت شود؛ البته به شرطی که دورههای مربوط به آموزش برنامه نویسی را گذرانده باشد. این شغل باتوجه به گسترش استفاده از بازیها بین کاربران مختلف، چشمانداز قابلقبولی دارد.
به چه کسی برنامه نویس بازی گفته میشود؟
به توسعهدهنده نرمافزار که در زمینه بازی فعالیت میکند، برنامهنویس بازی گفته میشود. این شخص باید اطلاعات خود را در زمینه انواع بازیها افزایش دهد. این توسعهدهنده میتواند فردی باشد که در یک مجموعه بزرگتر فعالیت میکند یا این که به صورت مستقل به فعالیت میپردازد. به این نوع برنامهنویسان بازی، توسعهدهندگان مستقل میگویند. این افراد به طراحی و تولید بازیهای مستقل یا Indie میپردازند.
برنامه نویس بازی ممکن است برای کنسولهای ویدئویی مثل ایکس باکس، پلی استیشن و … کدنویسی کند. همچنین ممکن است برخی از برنامه نویسان بازی در حوزه بازیهای کامپیوتری یا موبایلی مشغول بهکار شوند. به هر حال این توسعهدهندگان، باید در زمینه انواع سبکهای بازی تخصص و آگاهی کافی داشته باشند.
آشنایی با مهارتهای موردنیاز برنامهنویسی بازی
برای طراحی محیط یک بازی، برنامهنویس باید مهارتهای مختلفی داشته باشد. یک برنامهنویس ماهر و کاربلد، باید روی کار با ابزارها، نحوه طراحی، استراتژی بازی و روند بازی تسلط کافی داشته باشد. برخی از مهمترین مهارتهای مورد نیاز برنامهنویس بازی به شرح زیر هستند:
* آشنایی با چگونگی ایجاد فایلهای موردنیاز تصویری، صوتی و …
* آشنایی با کدهای موردنیاز بازی مثل سی پلاس پلاس (C++) و سی شارپ
* آشنایی با نحوه استفاده از موتور یا چارچوب ساختهشده برای بازی
شاید سختترین و پیچیدهترین بخش طراحی و برنامهنویسی یک بازی، موتور بازیسازی آن باشد. با این حال یادگیری این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.
۴ مورد از مهمترین مزایای شغل برنامه نویسی بازی
انتخاب شغل برنامهنویسی بازی، سختیها و چالشهای خاص خود را دارد. با این حال نمیتوان از کنار مزایای آن هم به سادگی عبور کرد. با انتخاب این شغل چه مزایایی کسب خواهید کرد؟ در ادامه با این مزایا آشنا میشوید.
بازار کار بسیار مناسب
وقتی یک بازی عرضه میشود، علاقهمندان زیادی را به سوی خود جذب میکند. میتوان گفت بازیها نسبت به اپلیکیشنها از بازار نسبتا بهتری برخوردارند. بازی جامعه هدف بسیار گستردهای از خردسال تا کهنسال دارد. استفاده از بازیها امروزه مختص سن، جنسیت، محدوده جغرافیایی خاص و … نیست.
درآمد نسبتا بالا
قطعا انتخاب شغل با درآمد رابطه مستقیمی دارد. به این معنی که شغلهای با درآمد بالا، خواهان بیشتری هم دارند. شغل برنامه نویسی بازی، درآمد نسبتا بالایی در این حوزه به خود اختصاص داده است. البته نباید از همان ابتدای مسیر، انتظار زیادی از درآمد داشت. ابتدا باید تمرکز خود را روی یادگیری بگذارید. با این حال در آمارهای جهانی، بازیسازی در بین شغلهای پردرآمد طبقهبندی میشود.
تبدیلشدن به گیمر حرفهای
امروزه گیمر هم یک نوع شغل محسوب شده و در سطوح حرفهای، درآمد خاص خود را دارد. بازیسازی به شما کمک میکند تا از کدهای تقلبی و باگهای احتمالی بازیها به نفع خودتان استفاده کنید! به هرحال افرادی که با ۰ تا ۱۰۰ یک پروژه آشنایی دارند، بهتر میتوانند در آن به پیروزی برسند. در حقیقت میتوان گفت که گیمر شدن، یکی از شاخههای فرعی شغل برنامه نویسی بازی محسوب میشود که آن هم درآمد قابلتوجهی دارد.
جنبه سرگرمکننده و تفریحی
ساخت بازی میتواند بسیار هیجانانگیز و سرگرمکننده باشد. با توجه به این که دنیای بازیها و داستان آنها بسیار سرگرمکننده هستند، توسعه بازی هم از این قضیه متاثر میشود. در واقع شما تا پایان پروژه بازی، آن را مرحله به مرحله انجام خواهید داد. همین کار حس انجام بازی را به شما منتقل میکند.
اهمیت آشنایی با شغل برنامهنویسی بازی چیست؟
برنامهنویسی بازی، یکی از شغلهای محبوب و جذاب در صنعت فناوری و بازیهای ویدئویی و کامپیوتری است. این شغل، معمولا با پرداخت حقوق بالا و فرصتهای شغلی خوبی مواجه میشود. کار در این حوزه برای علاقهمندان به بازیهای ویدئویی و کامپیوتری، جذابیت بسیاری دارد. طراحان بازی، میتوانند با طراحی بازی علاوه بر کسب درآمد، تاثیر مثبتی بر روی جامعه و فرهنگ داشته باشند. شناخت این موقعیت شغلی میتواند به پیدا کردن مسیر کاری و زندگی هر فرد کمک کند.
مهارت های کلیدی برای یک برنامه نویس بازی به صورت خلاصه شامل موارد ذیل میشوند :
* خلاقیت
* علاقه و اشتیاق به بازی های ویدیویی
* دانش گسترده ای از روند بازی
* چارچوب ذهنی تحلیلی قوی
* توانایی کار به عنوان بخشی از یک تیم (Teamwork)
* تسلط بر زبان های برنامه نویسی مانند C# و C++
برنامه نویسان بازی معمولا در رشته های مختلف زیر میتوانند مشغول بکار بشوند :
* موارد بصری بازی
* هوش مصنوعی
* رابط کاربری
* منطق بازی
وظایف برنامه نویس بازی های رایانه ای چیست؟
وظایف مختلفی بر عهده برنامه نویس بازی های رایانه ای برای طراحی و تولید یک بازی برای کامپیوتر و پلتفرم های مختلف موبایل می باشد که می توان به موارد زیر اشاره داشت:
* پیاده سازی ایده روی کاغذ و ساخت نمونه اولیه
* مستند سازی
* گزینش حالت کلی بازی
* تعیین قوانین و چالش های گیم
* تصمیم گیری درباره سطوح بازی و رفتار شخصیت
* تنظیم مقادیر هر چند کوچک به طور مکرر
* ایجاد و نگهداری یک فایل Excel از کلیه مقادیر و روابط آنها
در نهایت یک برنامه نویس بازی های رایانه ای باید بداند که به عنوان در این فرصت شغلی همواره باید به روز باشد، آخرین بازیهای روز دنیا را بشناسد، درباره طراحی بازی ها صحبت و گفتگو نماید.