حسابداری چیست ؟
سیستم حسابداری به فرايند جمع آوري، طبقه بندی، ثبت ، خلاصه اطلاعات و تهيه گزارش هاي مالي و صورتهاي حسابداري که در شكل ها ی خاص انجام می شود تا افراد داخل سازمان مانند مديران و يا برون سازمان مانند بانكها، دولت و ... بتوانند از اين اطلاعات استفاده كنند .
وظایف حسابدار ساده چیست؟
شرح وظایف و مسئولیتهای حسابدار، میتواند به شما برای سرفصل مفاهیم پایه حسابداری کمک کند. یعنی اگر کاری در واحد حسابداری از شما خواسته میشود، باید روی مفاهیم آن تسلط کافی داشته باشید.
شاید وظایف حسابدار در شرکت تولیدی با وظایف حسابدار در شرکت خدماتی و… متفاوت باشد اما همه چیز در مفاهیم اولیه حسابداری یکسان است. آموزش حسابداری به حسابداران باید به شکلی باشد که خدمات زیر را شامل شود:
* شناسایی، نگهداری و به روز رسانی داراییهای منقول و غیرمنقول شرکت
* تهیه و ارائه گزارشها بودجه، درآمد، فروش، هزینهها و مخارج، حقوق و دستمزد ها، بیمه و مالیات
* صدور و ثبت درخواستهای دریافت و پرداخت نقدی
* تهیه و تنظیم صورتهای مالی و حسابداری
* مدیریت حسابها و موجودی انبار انبارداری و انبارگردانی
* فهرست عملیات پایه حسابداری
* حسابداری شامل عملیات پایه و مراحل اولیه انجام کار هم میشود. یک حسابدار باید مراحل انجام عملیات حسابداری را بداند و از آن در کار خود استفاده کند. برای اندازه گیری، ثبت، طبقه بندی و گزارش تراکنشها در صورتهای مالی، باید مراحل پیاپی زیر تکرار شود.
در هر دوره مالی که به عنوان چرخه حسابداری شناخته میشود، باید مراحل زیر را تکرار کنید.
* عملیات پایه حسابداری در طول دوره مالی
* جمع آوری اطلاعات مالی
* تجزیه و تحلیل معاملات و عملیات مالی
* ثبت معاملات و عملیات مالی در دفتر روزنامه
* انتقال اقلام از دفتر روزنامه به دفتر کل
این 4 مرحله باید به طور مستمر در طول دوره مالی انجام شود. بررسی صحت دادهها در این مراحل نمیگنجد. پس از پایان دوره و در هنگام تهیه تراز سود و زیان، بررسی معاملات هم انجام خواهد شد.
بازار کار حسابداری در ایران حسابداری جزو 10 حرفه پول ساز و فرصت های شغلی بسیارگسترده ای در ایران دارد چراکه از یک مرکز کوچک تا کارخانه های بزرگ ، حداقل به یک حسابدار نیاز دارند . فارق االتحصیلان و علاقه مندان رشته حسابداری ، پس از اتمام تحصیلشان در کلیه مراکز و موسسات دولتی و غیر دولتی ، که در ادامه به آنها اشاره می کنیم ، قادر به فعالیت خواهند بود : موسسات و ادارات بیمه شعبه های مختلف بانکی ادارات دولتی شرکت های خصوصی اداره های دارایی و ...
چگونه یک حسابدار موفق شویم ؟
در هر شغل و حرفه ای که هستید با رعایت نکاتی مربوط به آن زمینه می توانید به موفقیت های چشمگیری در کار خود دست یابید . مطالعه و به روز بود فرد از مفیدترین عواملی است که فرد را در راستای موفقیت هدایت می کند .از این رو برای پیشرفت درحسابداری نیز می توان از مطالعه ، آموزش و استفاده از تجارب افراد فعال در این حرفه بهره گرفت . از دیگر نکات مهم برای موفقیت در حسابداری می توان ترسیم یک برنامه و نقشه کاری در رابطه با کار حسابداری اشاره کرد .و آخرین نکته داشتن یک الگوی مناسب برای کار است . افراد موفق همیشه از کسانی که در زمینه کاری خود موفق هستند الگو برداری می کنند .به اختصار می توان مطالعه ، داشتن برنامه و الگو را از رازهای موفقیت دانست .
حسابداری مقدماتی ، سیستمی اطلاعاتی ست که به سرمایه گذاران ، اعتبار دهندگان و مدیران کمک می کند که در مسائل اقتصادی تصمیم بهتری بگیرند .
مخاطبین دوره
۱ – حسابداران و مدیران مالی و مالیاتی
۲ – مشاوران مالی و مالیاتی
۳ – کارفرمایان و مدیران عامل
۴ – کسبه و صاحبین مشاغل
۵ – حسابرسان و مدیران حسابرسی
۶ – وکلا و کارآموزان وکالت
۷ – کمک حسابداران و کارآموزان حسابداری
۸ – فارغ التحصیلان حسابداری و رشته های مالی
۹ – دانشجویان حسابداری
۱۰ – سایر علاقه مندان به حوزه حسابداری