معرفی نرم افزار ایندیزاین
اهمیت فرآیند تولید و چاپ اسناد متنی و گرافیکی بر هیچ کسی پوشیده نیست و فراهم آوردن یک فایل جهت ارسال به چاپ همواره از دغدغه های افراد بوده است.
نرم افزار Adobe Indesign یکی دیگر از نرم افزار های کمپانی ادوبی می باشد که می تواند مورد استفاده ی دانش آموزان یک مدرسه جهت طراحی یک بروشور و یا ماهنامه مخصوص به مدرسه، تا بزرگترین ناشران و شرکت های چاپ و تبلیغات باشد.
کتاب، روزنامه، بروشور، کاتالوگ، آگهی مجلات، انواع فرم و گواهی از جمله مواردی هستند که در حرفه ای ترین حالت ممکن در نرم افزار ایندیزاین امکان صفحه آرایی را دارند.
چرا که چیدمان حروف و قراردادن در کنار تصاویر در حالت حرفه ای امکان پذیر گشته است و این ها باعث شده اند که ایندیزاین یک استاندارد جهانی در صنعت چاپ و طراحی های مورد نیاز آن مبدل گردد.
آنچه موجب محبوب بودن نرم افزار ایندیزاین میشود بودن اساس آن بر پایه وکتور ، همچنین قابلیت خروجی استانداردی که در آن وجود دارد
و همینطور با توجه به چاپ شدن خروجی های این نرم افزار بعد از خروجی مورد توجه است که حساس بودن این مورد را از لحاظ هزینه بر بودن چاپ و ملزومات مربوط به آن را می رساند.
ایندیزاین در آثار دیجیتالی
به لطف نرم افزار ایندیزاین امروزه با استفاده از ابزار و امکانات موجود در آن می توان آثار دیجیتال و چاپی را با کیفیتی که در گذشته با گذاشتن زمان بسیار برروی آن هم در این سطح ممکن نبود را تولید نمود.
از نسخه 2017 به بعد ادوبی بر روی digital publish تمرکز زیادی را داشته است و ماحصل آن هم خروجی های epub بوده است که فایل های pdf به صورت داینامیک را به ارمغان آورده است.
در این رابطه می توان توضیح داد که فایل های پی دی اف که به صورت استاتیک مورد استفاده قرار می گرفته اند در دیوایس هایی که معمولا مورد استفاده قرار می گرفته است مانند موبایل و یا تبلت فرد برای مشاهده متن های موجود به سختی در صفحات مختلف مجبور به زوم کردن بوده است و در کل استفاده راحتی برای فایل های پی دی اف برای فرد نداشته است.
اما با به وجود آمدن قابلیت تولید فایل های پی دی اف داینامیک در هر ابعادی که فایل باز شود المان ها و متن های مورد استفاده در فایل مورد نظر منحصرا متناسب با آن ابعاد چیده شده و اصطلاحا به صورت زنده تغییر می کرده است تا کاربر به راحتی امکان مطالعه و استفاده از فایل مورد نظر خود را داشته باشد.
همچنین اگر موردی در داخل خود نرم افزار ایندیزاین قابل انجام نبود اینجا هم هماهنگی نرم افزارهای ادوبی به کار می آید و به راحتی می توان در فتوشاپ یا ایلوستریتور برای مثال به اهداف خود در طرح مورد نظر برسید.
کاربرد نرم افزار ایندیزاین
نرم افزار ایندیزاین یکی از بهترین نرم افزارهای شرکت ادوبی است که برای طراحی بروشور، روزنامه، کاتالوگ، کارت ویزیت و… استفاده می شود. در این بخش دوره جامع ایندیزاین، به چند کاربرد نرم افزار ایندیزاین اشاره شده است:
* روزنامه
* صفحه بندی
* کادر بندی
* ستون بندی
* ساخت کاتالوگ و بروشورهای تبلیغاتی
* حروف نگاری
قابلیت های نرم افزار ایندیزاین
* پشتیبانی از زبان فارسی
* امکان وارد کردن متن از ورد
* سازگاری با نرم افزار های فتوشاپ و ایلاستریتور
* امکان ذخیره پروژه در فرمت Pdf و Xml
* صرفه جویی در زمان و انجام سریع کارهایی مانند تنظیمات چاپ و صفحه بندی
* و…
بازار کار ایندیزاین
برای ورود به بازار کار، در مرحله اول که قاعدتا طراحان گرافیکی که در چاپخانه ها و امور مربوط به تبلیغات و همینطور دفاتر نشریات و روزنامه و مجلات و افرادی که در امور مربوط به صفحه بندی کتاب ها فعالیت دارند با ایندیزاین سر و کار دارند و این افراد به گذراندن دوره ی جامع نرم افزار adobe indesign نیاز دارند.
اما ایندیزاین باعث شده است تا نویسندگان، سردبیرها، ویراستاران، در کنار طراحان گرافیک به جرگه کاربران این نرم افزار پیوسته و منجر به رشد خلاقیت در آثار چاپی و دیجیتالی گردد.
پس از گذراندن دوره ی آموزشی ایندیزاین شما قادر خواهید بود تا مواردی را مانند موارد زیر طراحی نمایید:
* کاتالوگ، بروشور، دعوتنامه و انواع تبلیغات چاپی
* کارت ویزیت
* تقویم، سالنامه
* مجلات و روزنامه ها
* کتاب های چاپی و الکترونیکی و انواع دفترچه
* ساخت لوگوها و تصاویر وکتوری
* نشریات الکترونیکی