دوره آشنایی با شبکه اینترنت پیشرفته چه دوره ای است؟
مهارت اینترنت پیشرفته برای افرادی که از اینترنت برای کاربردهای تخصصی و شغلی استفاده می کنند لازم و ضروری خواهد بود. دوره مقدماتی آموزش اینترنت بعنوان پیش نیاز این دوره می باشد.
روشهای جستجوی پیشرفته، شناسایی برنامه های کمکی . افزونه های مرورگر و تنظیمات امنیتی و ... از جمله نکاتی است که در این دوره آموزش داده می شود.

اینترنت شبکه بینالمللی و جهانی است که روزانه میلیاردها نفر در سرتاسر جهان از آن استفاده می کنند. اینترنت (Internet) که مخفف عبارت interconnected networks است، مجموعه ای از شبکه های کامپیوتری را تشکیل می دهد که با استفاده از پروتکل های مشخصی از طریق ماهواره، خطوط تلفنی و .... به هم وصل شده اند، تا بتوانند داده ها و اطلاعات را سریعا از یک رایانه به رایانه ای دیگر در هر کجای جهان انتقال دهند.
در واقع این سیستم با استفاده از فناوری های الکترونیکی و بیسیم تنظیم شده است که در حال حاضر سریعترین وسیله تبادل اطلاعات و ارسال داده ها بین کاربرهای رایانه در سرتاسر جهان است.اینطور گفته شده است که اینترنت توسط آژانس دفاعی آمریکا ساخته شده است و اولین استفاده ی آن در سال 1969 صورت گرفته است. اینترنت و فضای آن برای استفاده ی کاربرها به بخش های مختلفی تقسیم می شود که عبارتند از:
* وب جهان گستر
* ایمیل
* رسانه اجتماعی
* بازی های آنلاین
* به روز رسانی کلی سخت افزارهای موجود در رایانه ها

وب جهان گستر مجموعه ای از میلیاردها اطلاعات و اسنادی است که در صفحات وب با یک نوع مرورگر قابل مشاهده و استفاده است. به همین دلیل است که معمولاً به اینترنت دهکده جهانی نیز گفته می شود چرا که در این سیستم به راحتی می شود به کلیه اطلاعات جهانی در سرتاسر جهان دسترسی پیدا کرد و همچنین امکان تبادل اطلاعات و ارسال آن در سریع ترین زمان ممکن نیز وجود دارد.
ایمیل امکان ارسال و دسترسی به اطلاعات را به کلیه کاربران رایانه به صورت آنلاین می دهد. از طریق این سیستم خیلی سریع می توان میلیون ها پیام را به صورت آنلاین دریافت یا ارسال کرد.
رسانه اجتماعی که شامل برنامه ها و وب سایت هایی است که به کاربران اجازه میدهد نظرات، تصاویر، فیلم ها و صداها را به اشتراک بگذارند.
افراد و کاربران اینترنتی و رایانه میتوانند در صورت دسترسی به اینترنت از سرگرمی ها و کلیه ی بازی های آنلاین استفاده کنند.
به روز رسانی نرم افزار از طریق اتصال به اینترنت و دسترسی کلیه کاربران، به آنها اجازه می دهد که آخرین نسخه های نرم افزار، سیستم های عامل و سایر رسانه های اجتماعی را دریافت کنند.

تعریف اجزای اینترنت:
1-وب (web): تمامی اطلاعات به هم پیوسته روی اینترنت را وب می گویند .شبکه تار عنکبوتی وب مدتها پس از ظهوراينترنت پا به عرصه وجود گذاشت.
2-HTTPS: یک نشان اختصاری به معنای پروتکل انتقال دهنده زبان صفحات وب است. https پروتکل انتقال امن داده ها و متون است. افراد به هنگام ورود به صفحات بانکی یا حساب های کاربری ایمیل خود باید نشان https را در ابتدای آدرس سایت در قسمت بالای صفحه مشاهده نمایند.
3- مرورگر(browser): مرورگر نرم افزاری است که امکان مشاهده صفحات وب و محتویات آن مانند تصاویر ، متن ها و غیره را برای کاربران فراهم می نماید,Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari از معروفترین و پرکاربردترین مرورگرهای حال حاضر دنیا به شمار می ایند.
4- : XML, HTML HTML نوعی زبان نشانه گذاری فرامتنی است. HTML زبان استاندارد مورد استفاده در طراحی صفحات وب است . XML نوعی زبان نشانه گذاری قابل توسعه است .
5-URL : URLعبارت Uniform Resource Locator به معنای منبع یاب یک نواخت ویا به معنای مکانیاب است .URL آدرس صفحات وب و فایل ها را در مرورگرها مشخص می کنند. URL ها غالبابرای نشان دادن آدرس صفحات و فایل ها از سه بخش استفاده می کنند: پروتکل بخشی که نشان دهنده کامپیوتر میزبان است در انتهای آدرس به آن اشاره می شود.نام صفحه مورد نظر

IP address-6: کلیه دستگاه های کامپیوتری که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند که منظور شناسایی و ردیابی، داراری یک IP آدرس هستند. هر زمان بوسیله یکی از از این دستگاه ها فایلی دانلود و یا ارسال شود بوسیله IP دستگاه مانند می توان کاربر را شناسایی کرد.
7-ایمیل: ایمیل نوعی نامه الکترونیکی است که در آن پیام های تایپ شده از یک صفحه نمایش به صفحه نمایش دیگر منتقل می شود . ایمیل ها غالبا بوسیله یک سرویس وب مانند گوگل و یاهو کار می کنند.
8-رسانه های اجتماعی (Social Media) : کلیه ابزار آنلاینی که کاربران را قادر به تعامل با هزاران کاربر دیگر می سازد را رسانه اجتماعی می نامند . ارسال پیام ، چت کردن، تبادل اطلاعات ، به اشتراک گذاری فایل های های صوتی و تصویری و به اشتراک گذاری سایت ها و وب لاگ از امکانات ارائه شده بوسیله این رسانه ها است. از معروفترین و پرکاربردترین رسانه ای اجتماعی می توان به فیسبوک، توئیتر، وایبر وغیره اشاره کرد.
9- دانلود ( Download) : دانلود کردن به معنای ذخیره سازی فایل های مورد نیاز است. فایل های دانلود شده می توانند حاوی هر نوع اطلاعاتی باشند.
10-کلمات کلیدی, برچسب ها: جستجو بر اساس کلمات کلیدی یکی از متداول ترین روش های جستجوی اطلاعات در موتورهای جستجو است .کلمات کلیدی Key words |، کلماتی هستند که به منظور جستجو و رسیدن به مطالب و اسناد ، مورد استفاده قرار می گیرند. کلمات کلیدی شامل یک تا پنج کلمه هستند که گاهی بوسیله فاصله یا کاما از هم مجزا می شوند. برچسب ها | Tags به منظور متصل کردن کاربران به مطالب مرتبط مورد نظرمورد استفاده قرارمی گیرند . استفاده از برچسسب ها یک روش جدید برای ارائه پیشنهادات مطالعاتی اضافه است.
11-ارسال پیام / چت: ارسال پیام یا چت کردن بوسیله دستگاه های تلفن همراه و سایر ابزار الکترونیکی که امروزه در بین کلیه اقشار جامعه محبویت زیادی کسب کرده کرده است. کاربران اینترنت در ایران تعداد کاربران اینترنت درکشور ایران درسال 13۹۵ مرز ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را پشت سر گذاشت و با این حساب ضریب نفوذ اینترنت در کشور به ۵۳.۲۳ درصد رسیده است. بنابراین به جرات می توان ادعا کرد بیش از نیمی از جمعیت ایران جز کاربران اینترنت محسوب می شوند .
چگونگی بهره گیری از اینترنت:

* استفاده حرفهای از مترجم گوگل
* یافتن حرفهای و تخصصی فایلها
* استفاده از گوگل برای یافتن دامنههای دانشگاهی
* استفادههای دیگر از گوگل
* محاسبات ریاضی و آماری
* یافتن تعاریف مختلف
* یافتن فایل های از میان وبهای ناپیدا