تصویر دوره
گروه کامپیوتر عمومی
شهروند الکترونیکی E-Citizen
900,000 تومان
فرقی ندارد
روزهای زوج
روزهای فرد
هرروز
فرقی ندارد
8-11
11-14
14-17
17-20

آموزش شهروند الکترونیک

آموزش مجازی شهروند الکترونیکی دانشی به روز برای آشنایی با مفاهیم پایه شهروند الکترونیکی است. در دنیای امروز که سرعت پیشرفت در عرصه علم به دقیقه و ثانیه رسیده است پیوستن به جهان الکترونیک و فناوری اطلاعات تنها راه ورود به این بزرگراه وسیع و پرتردد است. البته با وجود مسائل و مشکلات عدیده مربوط به آلودگی هوا، آلودگی های صوتی، ترافیک، اتلاف انرژی و اهمیت زمان، لزوم بستر سازی و اعمال دولت و خدمات الکترونیک بسیار مهم می نماید.

شهروند الکترونیک، کسی است که توانایی انجام وظایف روزمره ای که ایفای نقش های متفاوت درطول زندگی برای وی بوجود می آورد را با کمک ابزارهای الکترونیکی داشته باشد.

 

شهروند الکترونیک

شهروند الکترونیک چیست؟

 e-citizen طراحی شده است تا با شرح و توضیح چکونگی کارکرد اینترنت و اینکه از آن می توان برای اهداف وسیعی استفاده کرد، به داوطلبان کمک کنند تا بیشترین استفاده را از اینترنت ببرند. اهدافی که با استفاده از اینترنت دنبال می شوند عبارتند از: داد و ستد با بخش های دولتی، کسب اطلاعات، خرید محصولات و برقراری ارتباط از طریق شبکه با دوستان و آشنایان. شهروندان با کسب این مهارتهای روی خط به جنبه های ارتقاء دهنده جامعه اطلاعاتی دست خواهند یافت.

 

پیدایش مفهوم شهروند الکترونیک

با رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات و همه‌گیر شدن اینترنت دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی بستری را برای مخاطبان خود فراهم کرده‌اند که به کمک آن فرآیند‌های خدماتی و اطلاع‌رسانی تا حد زیادی ساده شده و مردم در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مقصود خود می‌رسند. این بستر سبب ایجاد مفهومی به نام شهروند الکترونیک در کنار خود شده است. در واقع شهروند الکترونیک همان مخاطبی است که قرار است از این امکانات استفاده کند تا زندگی ساده‌تری را داشته باشد. در یک کلام می‌توان گفت که این پدیده حاصل تکامل فناوری اطلاعات و ارتباطات و همه گیر شدن آن در جوامع بشری است.

 

شهروند الکترونیک

فواید گسترش شهروند الکترونیک چیست؟

از فوايد اصلي پياده سازي شهروند الكترونيك در کشور ما افزایش عدالت اجتماعی، کاهش مراجعه به بانک ها، پوشش محدودیت فضای مناسب آموزشی خصوصاً در سطح تحصیلات عالی با توجه به تعدد متقاضیان این امر در کشور، کاهش ترافیک کلان شهر ها، کاهش مصرف سوخت در کشور، کاهش سفر های درون شهری و برون شهری، افزایش کارایی، کاهش قابل توجه هزینه های نیروی انسانی، کاهش مراجعه ارباب رجوع به ادارات، کاهش امکان دریافت و پرداخت رشوه، اطلاع رسانی صحیح، سریع و به هنگام، رشد و توسعه فرهنگ و هنر، افزایش رضایت مخاطب، کاهش هزینه های دولتی و امکان دریافت صحیح مالیات از مودیان مالیاتی مي باشد كه می توان به آنها اشاره نمود.

اینترنت ودیگر ابزارهای ارتباطی جدید، روش های جدیدی در زندگی بشر امروزی بوجود آورده‌اند. استفاده از خدمات برخط منافع بسیاری مانند کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک، کاهش مصرف سوخت، کاهش هزینه‌ها، تسریع در انجام امور و ده‌ها منفعت دیگر درپی دارند.

 

اهداف آموزش شهروند الکترونیکی یا e-citizen

هدف از دوره آموزش شهروند الکترونیک، آموزش اصول و مهارت های کار با کامپیوتر، اینترنت، پست الکترونیکی و کاربردهای آن ها در زندگی شغلی و شخص فراگیر است.

در پایان دوره آموزش شهروند الکترونیک، فراگیر قادر خواهد بود با سیستم عامل ویندوز و واژه پرداز Word کار کند، در اینترنت گشت و گذار و جستجو کرده، آدرس ایمیل ایجاد نموده و از طریق آن با دوستان خود ارتباط برقرار کند و کاربردهای اینترنت در زندگی، موسوم به زندگی الکترونیکی را مورد استفاده قرار دهد. برای مثال کارهای بانکی خود را از طریق اینترنت انجام داده، خرید و فروش اینترنتی را تجربه کرده و اطلاعات دلخواه خود را به راحتی از طریق جستجوهای اینترنتی به دست آورد.

در یک کلام، پرورش «شهروندان الکترونیکی واقعی» در یک کلاس کوتاه مدت ، هدف این دوره است. دوره آموزشی شهروند الکترونیکی بر اساس استاندارد آموزشی e-citizen طراحی شده و منتهی به مدرک بین المللی e-citizen می شود.

افرادی که تجربه اندکی در کار با کامپیوتر و اینترنت دارند و یا هیچ تجربه ای در این حوزه نداشته و از این موضوع رنج می برند، در کلاس «شهروند الکترونیکی» مهارت استفاده عملی و کاربردی از کامپیوتر و اینترنت را کسب کرده و یاد می گیرند که چگونه از کاربردهای اینترنت در زندگی شخصی و شغلی خود (زندگی آنلاین) استفاده موثر کنند.

 

شهروند الکترونیک

 

آموزش شهروند الکترونیک برای چه کسانی مناسب است؟

 e-citizen بطور ویژه ای برای ارائه خدمات به آنهایی طراحی شده است که دارای دانش و اطلاعات اندکی از کامپیوتر و اینترنت هستند. این افراد می توانند گروههای زیر باشند (البته فقط محدود به این گروهها نمی شوند):

* شهروندان سالمند

* دادوستدهای حرفه ای که با اینترنت در ارتباط نیستند

* خدمتکاران عمومی

* کارکنان در زمینه مهاجرت

* افرادی که مدت زیادی بیکار بوده اند

* افرادی که خارج از منزل کار نمی کنند

 e-citizen برای همگان صرف نظراز موقعیت اجتماعی، تحصیلات، سن، سطح توانایی و درک می باشد اما داشتن اطلاعات و دانش اندکی از کامپیوتر قبل از ثبت نام برای این برنامه می تواند مفید باشد.

 

داوطلبان آموزش شهروند الکترونیک چه مهارتهایی را کسب خواهند کرد؟

 

با تکمیل آموزش شهروند الکترونیک داوطلبان مهارتهایی را کسب خواهند کرد که به آنها امکان می دهد تا بطور کامل در جامعه الکترونیکی (e-society) مشارکت کنند. داوطلبان:

* از منابع اطلاعاتی وخدمات موجود روی خط آگاه خواهند شد.

* قادر به جستجو در world wide web و استخراج اطلاعات مفید در زمینه های اخبار، دولت، مشتری، مسافرت، آموزش، اشتغال، بهداشت، گروه های مورد علاقه و تجارت خواهند کرد.

* قادر به جستجوی اطلاعات از منابع مختلف خواهند شد.

* قادر به استفاده از خدمات دولت الکترونیکی (e-government) و خدمات تجاری روی خط (مثلا خدمات بانکی) خواهند شد.

* معاملات روی خط را انجام خواهند داد (مثلا رزرو کردن بلیط هواپیما)

* قادر خواهند بود تا به عنوان یک شهروند الکترونیکی کاملا مشارکت داشته باشند.
 

شهروند الکترونیک

شهروند الکترونیک چه حوزه هایی را تحت پوشش دارد؟

 

مهارتهای پایه: بخش مهارتهای پایه به داوطلب اطلاعات و مهارتهای لازم جهت استفاده از کامپیوتر و اینترنت را می دهد. این بخش شامل:

* کامپیوتر

* فایل ها و پوشه ها

* برنامه های کاربردی ساده

* مبانی اینترنت

* مبانی ایمیل

 

جستجوی اطلاعات: بخش جستجوی اطلاعات داوطلب را از ماهیت و وسعت اطلاعات موجود روی اینترنت در زمینه های خبری، دولت، مشتری، مسافرت، تعلیم و آموزش، اشتغال، پزشکی، آشنا می سازد. این بخش شامل:

* جستجو

* محدوده وسیعی از منابع اینترنتی

* احتیاط ها

* نتایج و خطرات

* اعتبار و وثوق اطلاعات

  •  

مشارکت الکترونیکی: با کسب مهارتهای کامپیوتر و جستجو در اینترنت، این بخش مجموعه مهارتهای لازم برای داوطلب را تکمیل می کند تا یک شهروند الکترونیکی شود. این بخش شامل:

* خدمات روی خط (online)

* برنامه های کاربردی عملی