نقشه کشی معماری چیست؟
دوره آموزش نقشه کشی معماری یکی از دوره های پرطرفدار می باشد، به دلیل موقعیت خوبی که این دوره آموزشی در بازار کار دارد بسیار علاقه مند به شرکت در این دوره آموزشی هستند.
در این دوره آموزشی شما می توانید با مباحثی مانند هنرهای تجسمی، ترسیم فنی و نقشه کشی طراحی و درک تصاویر، حجم و ماکت سازی، متره و برآورد، استفاده از رایانه در نقشه کشی مبانی طراحی معماری، بناهای تاریخی، مواد و مصالح ساختمانی، نقشه برداری و ترازیابی با دوربین های نیوز آشنا شوید.
اصولا رشته معماری با طراحی ساختمان شامل طراحی داخلی، دکوراسیون، مبلمان، و ارتباط فضاها، طراحی خارجی و نمای ساختمانها و به طور خلاصه با مسائل هنری، تاریخی، اجتماعی و گاهی فنی ساختمانها سر و کار دارد.
مهندس معمار وظیفه طراحی فضاهای داخلی بناها، ارتباط میان آنها و طراحی نمای خارجی سازه را به عهده دارد.
سرفصل های دوره نقشه کشی معماری:
* آشنایی با مباحث نقشه کشی معماری مانند پلان ها و نما ها
* معرفی علائم نقشه های فاز ۱ سازه ای
* آموزش نحوه ترسیم نقشه های پروژه معماری و سازه
* نحوه ساختن انیمیشن از پروژه معماری
* آموزش نحوه پرینت گرفتن از پروژه معماری
هنرجویان رشتهی نقشهکشی معماری مهارت لازم برای ترسیم انواع نقشههای معماری و ساختمانی به وسیله دست و با کامپیوتر، ساخت ماکت، نقشهبرداری، متره و برآورد ساختمان، شناخت اجزاء مختلف ساختمان و …. را کسب میکنند.
متقاضیان ورود به این رشته باید ضمن داشتن علاقه به مسائل فنی و طراحی ساختمان، استعداد و علاقه به مسائل هنری را نیز داشته باشند.
نقشه کشی معماری شغلی است از حوزه مشاغل عمران که در این شغل وظایف ترسیم انواع پالنهای ساختمانی طراحی پالن اداری و تجاری، پالن های ویلایی، پالنهای آپارتمانی در زمینهای محدود
مهارت های نقشه کشی معماری:
مهارت های طراحی: آموزش طراحی معماری معمولاً شامل آموزش طیف وسیعی از تکنیک های طراحی مانند طراحی، ترسیم پرسپکتیو و رندر است. همچنین ممکن است یاد بگیرید که چگونه از انواع رسانه ها مانند مداد، جوهر و نشانگر استفاده کنید.
دانش فنی: برای ایجاد نقشه های معماری دقیق، باید درک کاملی از مفاهیم فنی مانند روش های ساخت، مصالح، قوانین ساختمانی و اصول مهندسی داشته باشید.
مهارت های ارتباطی: معماران و طراحان معماری اغلب به عنوان بخشی از یک تیم کار می کنند، بنابراین ارتباط موثر ضروری است. شما ممکن است یاد بگیرید که چگونه ایده ها و مفاهیم پیچیده را به صورت بصری ارتباط برقرار کنید، و همچنین چگونه با دیگران همکاری کنید.
مدیریت زمان: معماری یک حرفه مهلت محور است، بنابراین مهارت های مدیریت زمان بسیار مهم هستند. ممکن است یاد بگیرید که چگونه زمان خود را به طور موثر مدیریت کنید تا ضرب الاجل های پروژه را رعایت کنید.
درک اصول پرسپکتیو: پرسپکتیو تکنیکی است که برای ایجاد توهم عمق و فاصله در یک نقاشی استفاده می شود. درک نحوه استفاده از پرسپکتیو یک نقطه ای، دو نقطه ای و سه نقطه ای به شما کمک می کند تا نقشه های معماری واقعی و متقاعد کننده ایجاد کنید.
از ابزار مناسب استفاده کنید: بسته به ترجیحات خود، می توانید از ابزارهای سنتی مانند مداد، خودکار و نشانگر یا ابزارهای دیجیتال مانند تبلت و نرم افزار استفاده کنید.
مطالعه ساختمان: قبل از شروع طراحی، مطمئن شوید که درک خوبی از ساختمانی که می خواهید ترسیم کنید دارید. عکس بگیرید و کمی تحقیق کنید تا متوجه نسبت ها، مواد و جزئیات آن شوید.
با یک طرح خشن شروع کنید: با ایجاد یک طرح خشن شروع کنید تا حسی از ترکیب و چیدمان نقاشی خود پیدا کنید. این به شما کمک می کند تا ایده های خود را اصلاح کنید و از اشتباهات قبل از تعهد به نسخه نهایی جلوگیری کنید.
به جزئیات توجه کنید: معماری تماماً در مورد جزئیات است، بنابراین مطمئن شوید که به جزئیات کوچک نقاشی خود از جمله بافت ها، سایه ها و منابع نور توجه کنید.
بازار کار نقشه کشی معماری
طراحان معماری و تکنسین های CAD می توانند در طیف وسیعی از تنظیمات، از جمله شرکت های معماری و مهندسی، شرکت های ساختمانی، سازمان های دولتی و تولیدکنندگان محصولات ساختمانی شغل پیدا کنند. فرصت های شغلی ممکن است در زمینه های مرتبط مانند طراحی داخلی، معماری منظر و برنامه ریزی شهری نیز وجود داشته باشد.
* نقشه کش نقشه های اجرایی معماری
* نقشه کش معماری داخلی
* نقشه کش نقشه های سازهای
* نقشه کش رایانه ای
* کمک پژوهشگر معماری
* کار در دفتر مهندسان مشاور و طراح