طراحی نقشه فاز دو (2) معماری چیست ؟
خوب است بدانید که نفشه کشی اصلی مربوط به هر ساخت و سار در فاز دوم انجام میشود، فاز صفر و یک پروژه معماری بیشتر نقشه آماده سازی را دارند و بخش اصلی کار در فاز دو میباشد، نقشه فاز دو معماری بر اساس مقررات ملی ساختمان و ضوابط سازمان مدیریت برنامه و بودجه تهیه می شود، نقشه های فاز 2 هستند که تمامی اطلاعات و جزئیات اجرایی را دارا هستند و برای اجرای پروژه ها بکار گرفته میشوند و از همین رو نیز دارای اهمیت بیشتری هستند. در این نوع از نقشه ها مهندسین به طراحی نقشه های سازه ، مکانیک و برق می پردازند .
فاز 2 معماری چیست؟
طرحها و نقشههای فاز یک ساختمان، اطلاعات بسیار محدودی را در بر میگیرد. این دسته از اطلاعات به طور کلی، شامل معرفی پروژه معماری مورد نظر و آشنایی مقدماتی با آن است. این در حالی است که نقشههای فاز 2 معماری، به نحوه طراحی و ترسیم میشوند که تمامی اطلاعات و نکات مربوط به سازه مورد نظر را دارا هستند. از جمله این اطلاعات میتوان اطلاعات اجرایی از قبیل نوع فونداسیون سازه مورد نظر، لیستوفر، ابعاد و سایز ستونهای ساختمان، مسیر لولهها، جنس دیوارهای ساختمان، مصالح کف سازی، جنس و جزئیات به کار رفته در طراحی دربها و پنجرهها، محل استقرار لامپها و ابزار روشنایی و.. را نام برد.
بنابر این عامل میتوان گفت این دسته از نقشهها، تمامی جزئیات و عوامل اجرایی یک پروژه ساخت و ساز را در بر میگیرند. بنابراین اهمیت بسیار بالایی هم دارند. در این دسته از نقشههای ساختمانی، لازم است اندازه گیری بسیار دقیقی انجام شود و جزئیات طرح، به خوبی به نمایش در آیند. با توجه به این عوامل، معمار و یا پیمانکار پروژه مورد نظر، قادر خواهد بود از نقشه به راحتی استفاده کند و مراحل ساخت و ساز بنا را مطابق با آن طرح و نقشه از پیش طراحی شده، پیش ببرد.
آموزش نقشه کشی ساختمان درجه 2
نقشه کشی ساختمان که به عنوان نقشه کشی معماری نیز شناخته می شود، نوعی ترسیم فنی است که توسط معماران و سازندگان برای برقراری ارتباط با جزئیات طراحی و ساخت و ساز ساختمان ها استفاده می شود. آموزش نقشه کشی ساختمان در کل فرآیند ساختمان، از طرح های مفهومی اولیه گرفته تا نقشه های دقیق ساخت و ساز و مستندات ساخته شده مورد استفاده قرار می گیرد.
سرفصل های دوره آموزش نقشه کشی ساختمان فاز 2:
* مقررات و ضوابط ساختمانی در ایران شامل استانداردهای محلی و ملی.
* مصالح و فناوری های ساختمانی، از جمله استفاده از مصالح پایدار و کم مصرف.
* عناصر طراحی داخلی و خارجی، مانند نور، تئوری رنگ، و انتخاب مواد.
* مدیریت پروژه و همکاری، از جمله استفاده از نرم افزار مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) برای هماهنگی بین پروژه های مختلف.
انواع پلان های نقشه کشی:
پلان طبقه: پلان طبقات نقشه های دو بعدی هستند که چیدمان و ابعاد هر طبقه یک ساختمان را نشان می دهند.
نما: نماها نقشه های دوبعدی هستند که چهره های عمودی یک ساختمان را نشان می دهند و شامل جزئیاتی مانند مکان پنجره ها و درها می شوند.
برش: برش ها نقشه های دوبعدی هستند که نمای برش از یک ساختمان را نشان می دهند و می توانند به نشان دادن رابطه بین عناصر مختلف ساختمان کمک کنند.
جزئیات: دیتیل ها نقشه های دو بعدی یا سه بعدی هستند که جزئیات ساخت و ساز خاصی را نشان می دهند، مانند نحوه نصب پنجره یا نحوه پشتیبانی از تیر.
مدل های سه بعدی: مدل های سه بعدی نمایش های دیجیتالی یک ساختمان هستند که می توانند به طراحان و سازندگان کمک کنند تا ساختمان را به صورت سه بعدی تجسم کنند و تصمیم گیری در مورد طراحی بگیرند.
آموزش پایه نقشه کشی:
برای شروع، شما باید اصول پایه نقشه کشی را یاد بگیرید. دوره های آموزشی نقشه کشی ساختمان در آکادمی فنی نو در حال برگزاری می باشد که به شما این اصول را آموزش می دد.
آشنایی با نرم افزار های نقشه کشی:
به طور معمول، نقشه کشی در دنیای مدرن با استفاده از نرم افزار های مخصوصی انجام می شود. نرم افزار معروف در این زمینه شامل AutoCAD می باشد. شما باید یاد بگیرید که چگونه از این نرم افزار برای ایجاد نقشه های ساختمان استفاده کنید.
نقشههای فاز 2 معماری
لازم به ذکر است که این نقشهها به وسیله یک مهندس معمار طراحی و تهیه میشوند. در این طرحها، اطلاعات معماری از قبیل مشخصات مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز و همچنین جزئیات اجرایی بخشهای مختلف در نظر گرفته میشود و به طور دقیق، ارائه میگردد. لازم است بدانید که این دسته از اطلاعاتو نقشه ها که عمدتا توسط نرم افزار اتوکد طراحی می شوند، در اجرای یک پروژه ساختمان سازی بسیار لازم و ضروری هستند.
* پلان موقعیت
* پلان معماری
* پلان شیب بندی بام
* پلان تیر ریزی
* پلان اندازه گذاری
* نما (شمالی، جنوبی، شرقی یا غربی)
* مقطع ( طولی و عرضی)
* پلان بزرگ نمایی بعضی از فضاها
* جدول نازک کاری
* وال سکشن
از نقشه های فاز دو معماری چه استفاده ای می شود؟
همان طور که گفته شد این نقشه ها در واقع تکمیل کننده و افزایش دهنده دقت نقشه های فاز یک هستند. به این ترتیب کاربرد فاز دو معماری را می توان به این صورت تعریف کرد:
این نقشه ها طرح ارائه شده برای اجرای پروژه را تایید و تکمیل می کنند تا بر اساس آن پروژه وارد فاز بعدی، یعنی فاز اجرا و ساخت و ساز شود.
در این مرحله طرح شماتیک اولیه تکمیل می شود طراحی انجام شده توسعه می یابد تا مجموعه دقیقی از اسناد ساخت و ساز تهیه شود. سپس تمامی این اسناد برای درخواست دریافت مجوز ساخت به شهرداری ارسال می شود. در نتیجه می توان گفت فاز دو معماری جایی است که یک پروژه زنده می شود و استارت ساخت سازه زده می شود.