تصویر دوره
گروه هک و امنیت
تکنیسین عمومی امنیت شبکه
2,900,000 تومان
فرقی ندارد
روزهای زوج
روزهای فرد
هرروز
فرقی ندارد
8-11
11-14
14-17
17-20

تکنسین شبکه چه دوره های را باید طی کند

یکی از مشاغل مرتبط با دنیای رایانه که مورد نیاز اکثر سازمان‌ها، ادارات و شرکت‌هاست؛ تکنسین شبکه نام دارد. بسیاری از افراد دارای تخصص در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری برای این شغل استخدام می‌شوند. اگر به دنبال شناخت این شغل و وظایف آن هستید ادامه مطلب بدون شک به شما کمک خواهد کرد.

 

تکنسین شبکه کیست؟

تکنسین های شبکه، شبکه‌های رایانه ای را که مورد استفاده در سازمان‌های مختلف اعم از تجاری، آموزشی، دولتی و بهداشتی را ایجاد و نگهداری می‌کنند. شبکه‌هایی که رایانه‌ها را به هم پیوند می‌‌دهند و مرتبط می‌سازند تا کاربران امکان ارسال ایمیل (نامه الکترونیکی) و به اشتراک گذاری داده‌ها، نرم‌افزارها و اتصال به اینترنت را داشته باشند. با ایجاد مؤسسات و ادارات بیشتر، تقاضا برای تکنسین‌های ماهر شبکه افزایش می‌یابد.

تکنسین‌های شبکه که به عنوان مهندس شبکه یا متخصص شبکه های کامپیوتری  نیز شناخته می‌شوند، باید از استانداردهای فعلی مورد استفاده برای اجرای شبکه LAN و شبکه های بزرگتر (WAN) آگاه باشند و این استاندارد‌ها را به کار ببرند. آنها اغلب به برنامه‌ریزی برای شبکه‌های رایانه‌ای  و سپس پیاده‌سازی شبکه‌های برنامه‌ریزی شده می‌پردازند.

به طور معمول، تکنسین‌های شبکه، شبکه را مدیریت کرده و مسئولیت  عیب یابی شبکه های کامپیوتری را به عهده دارند. برنامه‌ریزی یک شبکه رایانه‌ای مستلزم تجزیه و تحلیل هزینه‌ها و نیازهای یک شرکت و سپس انتخاب مناسبترین تجهیزات شبکه شامل  تجهیزات پسیو شبکه و … (به عنوان مثال سیم مسی، کابل کواکسیال، کابل فیبر نوری، بی‌سیم) است.

 

توانایی‌ها و تخصص‌های مورد نیاز برای استخدام

کارفرمایانی که تکنسین‌های شبکه رایانه را استخدام می‌کنند به دنبال کاندیداهایی با آموزش رسمی در علوم رایانه هستند. برای داشتن این شغل معمولاً افراد باید حداقل دارای لیسانس علوم کامپیوتر، مهندسی برق، آی تی یا یک رشته تحصیلی مرتبط باشند. دانش آموزان دبیرستانی که علاقه‌مند به دنبال این نوع کار هستند، باید در رشته ریاضیات یا علوم کامپیوتر تحصیل کنند.

علاوه بر این افرادی که برای این شغل استخدام می‌شوند باید دارای مهارت‌های به جز تحصیلات آکادمیک در این زمینه باشند. این مهارت‌ها عبارتند از:

* توانایی تجزیه و تحلیل مسائل و حل مشکلات

* بروز بودن دانش و آشنایی با فناوری‌های جدید در این حوزه

* توانایی آموزش مسائل مربوط به شبکه به کارکنان یک مجموعه

* توانایی تعمیر و نگهداری قطعات سخت افزاری محل کار

* توانایی پاسخگویی و پشتیبانی کامل نسبت به نیازها و مشکلات

 

وظایف تکنسین شبکه چیست؟

این ردیف شغلی در کنار نصب و راه اندازی شبکه ، کنترل عملکرد روزانه شبکه رایانه‌ای یک سازمان  را به صورت عادی بر عهده دارد. نصب سخت افزار و نرم افزار برای همه سیستم‌ها  و تأمین امنیت داده‌ها یک سازمان را برعهده دارند.

آنها یک برنامه در مورد بهترین شیوه‌ها را برای برآورده کردن نیازهای تکنولوژیکی یک سازمان تدوین و اجرا می‌کنند. تکنسین‌ها باید مهارت لازم را برای نصب سیستم عامل‌های مختلف و کار با آنها داشته باشند؛ مانند ویندوز، لینوکس یا macOS .

تکنسین های شبکه همچنین باید کامپیوترها، لپ تاپ، سخت افزار و نرم افزار شبکه، سرورها و سایر دستگاه‌های مرتبط با شبکه در یک سازمان را برای شناسایی مشکلات احتمالی ارزیابی کنند. آنها همچنین کابل کشی شبکه را در جهت نصب، نگهداری، رفع مشکلات برعهده دارند.

تکنسین‌ها باید بتوانند سریعاً مشکلات را برطرف کنند تا اطمینان حاصل شود که کامپیوترها و تجهیزات شبکه همیشه کار می کنند. آنها باید با مدیریت شبکه و اکوسیستم شبکه آشنا باشند. ضروری است که تکنسین‌ها خود را با فن آوری‌های جدید شبکه همپا و هم قدم نگه دارند تا بتوانند نکاتی برای پیشرفت‌ و بهبود شبکه سازمان خود پیشنهاد دهند. تکنسین‌ها همچنین باید توانایی توضیح مسائل فنی را برای کارکنان دارای هیچگونه دانش در این زمینه را برای کار با شبکه، داشته باشند.

 

تکنسین عمومی شبکه کیست؟

تکنسین عمومی شبکه از مشاغل حوزه فناوری اطلاعات می باشد. از شایستگی های این شغل میتوان بررسی و کار با اصول اولیه با شبکه های کامپیوتری (+Network) ، طراحی و پیاده سازی مسیر یابی و سویچینگ،طراحی و پیاده سازی تانلینگ و سرویس های وابسته،طراحی، پیاده سازی و نگهداری شبکه های بی سیم،مجازی سازی در شبکه های کامپیوتری،راه اندازی شبکه های ( Work Group) ، طراحی و پیاده سازی امنیت و مستند سازی شبکه های کامپیوتری را نام برد. این شغل با کلیه مشاغل تحلیلگری سیستم، شبکه، امنیت، برنامه نویسان تحت وب و مدیران شبکه و پایگاه داده در ارتباط می باشد

  

مواردی که تکنسین شبکه باید به آن مسلط باشد

* اطلاعات و مواردی وجود دارد که یک تکنسین شبکه باید به خوبی به آن مسلط باشد، تسلط داشتن به این موارد باعث خواهد شد تا این فرد در هنگام پیاده‌سازی و عیب‌یابی شبکه با مشکل رو به رو نشود. آشنایی به موارد زیر برای یک مهندس شبکه لازم و ضروری خواهد بود.

* آشنایی دقیق با مفاهیم شبکه

* آشنایی دقیق با سخت افزار شبکه

* توانایی دسته‌بندی کردن شبکه از نظر تکنولوژی انتقال

* توانایی دسته‌بندی کردن شبکه از نظر مقیاس شبکه

* آشنایی کامل با پروتکل‌های شبکه

* آشنایی دقیق با استانداردهای رایج در شبکه

* آشنایی کامل و دقیق با تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

و