دوره افسر HSE چیست؟
دوره افسر HSE یکی از پرکاربردترین دوره هایی است که برای یادگیری و ارتقاء سطح دانش در حوزه ایمنی می باشد. در دوره افسر HSE، شما را برای فعالیت در جایگاه افسر HSE در شرکت ها و مجموعه ها آماده می کنیم.
دوره تربیت HSE با هدف رفع خلا موجود و تربیت نیروی کارآمد و متخصص در زمینه HSE در دو بُعد اجرا و مدیریت HSE تدوین شده است.
سیستم HSE:
پرداختن به موضوعات ایمنی (Safety)بهداشت (Health) ومحیط زیست(Environment) یکی از اولویت های سازمان ها در دنیای امروز محسوب میگردد تلاش سیستم HSE پرداختن به محیط های کاری است که در آن تمامی ریسک های شناسایی شده بهداشتی، ایمنی و زیست محیطی کنترل شده مخاطراتی که از جانب آنها سلامتی فرد یا تاسیسات تهدید میگردد به حداقل ممکن کاهش یابد به کارگیری این نظام سبب جلوگیری از حوادث، کاهش خسارات مالی و صدمات جانی، نگهداری از منابع، حفظ و نگهداری محیط زیست و افزایش راندمان کار می شود.
افسر ایمنی کیست؟
افسر ایمنی، بر شرایط ایمن مجموعه خود کاری نظارت دارد و تمامی ریسکهای شناسایی شده ایمنی را شناسایی میکند و البته مخاطراتی که این ریسکها برای سلامتی کارکنان یا تأسیسات مجموعه بههمراه دارند را، بررسی مینماید. سپس با انجام اقدامات لازم و کنترل این مخاطرات و تهدیدات، ریسک بروز هرگونه حادثه را به حداقل ممکن رسانده و در جهت کاهش خسارات مالی، جانی و زیست محیطی اقدام میکند. این موارد در مجموع به افزایش راندمان کاری و حفظ منابع مجموعه کمک خواهد کرد. افسر ایمنی، شخص واجد شرایطی است که تخصص او توسط مدیریت ارشد مجموعه احراز شده و وظایف خود را براساس شرح وظایف مشخص شده در استانداردهای جهانی انجام میدهد. افسر HSE بر اجرای سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت شغلی و محیط زیست (HSE) نظارت کرده و هماهنگیهای لازم در خصوص سیاستهای HSE را برقرار میکند.
چرا باید دوره HSE افسری را بگذرانیم؟
مهم ترین وظیفه هر فرد در صنعت قبل از انجام وظایف محوله،حفاظت از خود و دیگران و محیط کار در برابر خطرات احتمالی و آسیب های پیش رو میباشد.
با توجه به اهمیت موضوع ایمنی،بهداشت و محیط زیست یکی از الزامات ورود به صنعت یادگیری مباحث HSE میباشد تا از ایجاد خسارت های زیست محیطی،مادی و انسانی پیشگیری شود.
در این دوره سعی بر آن است تا با آموزش مباحث مهم در بخش های مختلف HSE هریک از افراد که در این دوره شرکت میکنند تبدیل به یک افسر HSE شوند و از دانسته های خود در جهت ارتقاء شغل،حفاظت از خود و دیگران و محیط زیست در برابر آسیب های احتمالی استفاده کنند.
وظایف افسر HSE چیست؟
* بازرسی کلیه واحدهای عملیاتی و اداری به منظور حصول اطمینان از انجام کار ایمن توسط کارکنان در سطح شرکت
* بازرسی و کنترل انبارها، محل های نگهداری مواد شیمیایی و کپسول های اطفای حریق
* نظارت و کنترل بر نحوه جمع آوری، انبارش و خروج پسماند طبق روش اجرایی مدیریت پسماند
* کمک به شناسایی و ارزیابی خطرات، انجام کمکهای اولیه، اعزام مصدوم به درمانگاه و همراهی آن
* تهیه گزارش از اعمال و شرایط ناایمن در محیط کار
* برگزاری جلسات آموزشی حین کار T.B.M به افراد تحت نظارت
* ایجاد روحیه همدلی و مشارکت بین کارکنان نسبت به HSE
مزایای دوره افسر HSE:
* کاربردی بودن مطالب متناسب با نیاز صنعت کشور
* پشتیبانی دائمی توسط مدرس و مشاوران مرکز
* ارائه گواهینامه معتبر با قابلیت رهگیری
* ضمانت نامه دوره آموزشی
* شهریه مناسب
مهارتهای مورد نیاز افسر ایمنی HSE:
افسر ایمنی نیاز به مهارتهای زیر برای انجام وظایف مشخص شده برای این موقعیت شغلی دارد:
* داشتن قدرت تفسیر و بیان قواعد عملیات کاری
* آشنایی با سایت های تخصصی مانند EPA , OSHA
* تسلط بر روشهای ارزیابی ریسک
* تسلط بر الزامات ایمنی مرتبط با فعالیت مجموعه کاری
* تسلط بر قوانین محیط زیست مرتبط با فعالیت مجموعه کاری
* تسلط بر روشهای اطفاء حریق و …
درواقع افسر ایمنی نیاز به تجربه لازم برای تأمین ایمنی و بهداشت کارکنان، تضمین ایمنی محیط کار، ارائه توصیهها و اقدامات ایمنی لازم، پیش بینی و کنترل شرایط خطرناک و ناایمن و نظارت بر حسن اجرایی تمامی این امور را دارد. همچنین مشارکت در سازمان برای رعایت و اجرای مسائل بهداشتی و ایمنی را برقرار کند. این تجربه و تسلط نیز با آموزش HSE و دوره های ایمنی بهدست خواهد آمد.
سرفصل های دوره:
* آموزش عمومی ایمنی و بهداشت کار
* اطفای حریق
* الزاماتHSE در عملیات حفاری
* ایمنی کار در ارتفاع
* ایمنی تجهیزات بالابر
* اندازه گیری گاز ها و بخارات قابل اشتعال